сряда, 2 февруари 2011 г.

Tom Jones – Looking Out My Window


Тази плоча ми попадна, докато се ровех из прашните рафтове в стаичката от миналия пост. Името на парчето не ми говореше нищо (въпреки че по-късно установих, че съм го слушал), но комбинацията от името Tom Jones плюс фактът, че това определено е песен от ранния му период, ме накара да не се колебая много. И не сбърках. Днес ви предлагам едно от най-новите попълнения във фонотеката ми: Tom Jones с Looking Out My Window.

За Tom Jones може да се говори много. Освен че е известен с обилното количество пот, което хвърля на концертите си (по този показател Веско Маринов не може да му се опре и на малкия пръст), той е и един от малкото музиканти, които повече от 50 години пълнят залите и стадионите по целия свят. Thomas Jones Woodward е роден на 07.06.1940 в Уелс. Започва да пее още като дете – на семейни събирания, по сватби и в училищния хор. На 12-годишна възраст е повален от туберкулоза и две години остава прикован на легло. През това време основното му развлечение е да слуша музика. През 1957, когато е на 17, Том се жени за Мелинда Тренчард. Въпреки многобройните изневери на певеца, бракът им продължава над 50 години. Двойката има син, Марк, който днес е мениджър на баща си.

През 1964 Tom Jones пробива класациите с песента It's Not Unusual. Година по-късно записва и основната тема към филма Thunderball от поредицата за Джеймс Бонд. След още няколко хита във Великобритания през 60-те той заминава за Лас Вегас, където променя имиджа си и се превръща в един от най-популярните изпълнители там. Кариерата му отбелязва рязък спад през 80-те, въпреки че турнетата му продължават да се радват на голям успех – главно заради непоклатимия мачо имидж на звездата. Възходът идва отново през 1987 с хита A Boy From Nowhere от мюзикъла Matador. След този успех Tom Jones започва да работи с по-младо поколение музиканти и много бързо се връща в играта, в която от малък е свикнал да бъде победител.

Миналата година Джоунс се завърна във Великобритания, след като 35 години бе живял в Лос Анджелис. Последният му засега албум Praise and Blame е на пазара от лятото на 2010.

Looking Out My Window е парче, което стилово бих определил като смесица между Northern Soul и Funk. То е част от албума Help Yourself от 1968 и носи изключително силен заряд в себе си. Има страхотен брейк в средата, груув и мощния глас на Tom Jones – всичко това съвсем логично ще доведе до завъртането на тази плоча на четвъртото издание на Funky Bites в петък. От Б-страната ще откриете A Minute Of Your Time. Enjoy.


Tom Jones - Looking Out My Window .mp3


Found at bee mp3 search engine


Peace & Funk

Няма коментари: