неделя, 31 октомври 2010 г.

Rhythm Heritage - Theme from S.W.A.T.


Когато последният ден на октомври е страшно хубава неделя, няма как да не се чувстваш добре. Надявам се всички да се чувстват като мен и да са готови за поредната хапка фънки музика. Преди това ще ви припомня, че с вас имаме уговорка в петък да се видим във варненския бар Bolla на първото издание на Funky Bites - месечните фънк вечери със Soulmate (т.е. с моя милост). Освен че те ще събират на едно място феновете на фънк музиката, също така ще дават възможност на изкушените да притежават (или да се отърват от) грамофонни плочи с фънки (и не само) музика да го направят. Повече подробности ще научите в секцията Предстоящи участия на този блог.

Плочата, която ще споделя днес, ми е подарък от моя добър приятел (изглежда той е приятел на всеки втори българин) Frank The Tank, за което искрено му благодаря. От известно време по линията България - Холандия започнаха да циркулират прилично количество плочи. Имаше една приказка, че чиния никога не се връща празна. Решихме да се вслушаме в това българско схващане и да го приложим в нашите винилови взаимоотношения. И ето, че към България започнаха да се стичат десетки фънки 7-инчови бижута, а в същия кашон в обратна посока поемат прелюбопитни фънки образци на българската естрада в същото количество и формат (обичам да си имам вземане-даване с този човек). Така преди броени дни в ръцете ми се озова поокъсаната обложка на Theme from S.W.A.T. За щастие плочата на Rhythm Heritage вътре бе в перфектно състояние.

Rhythm Heritage е студийна диско-фънк група, създадена в Лос Анджелис през 1975 от клавириста Michael Omartian и продуцента Steve Barri. Състава допълват басистът Scott Edwards и барабанистът Ed Greene, а през годините в различни парчета са участвали още Ben Benay, Victor Feldman, Jay Graydon, James Jamerson, Ray Parker Jr., Dean Parks и Bob Walden. Дискографията им включва 4 албума: DIsco-fied (1976), Last Night On Earth (1977), Sky's The Limit (1978) и Disco Derby. Групата остава в музикалната история с няколкото много силни теми към различни телевизионни продукции на канала ABC, написани през втората половина на 70-те. Една от тях е Keep Your Eye On The Sparrow към детективския сериал Baretta (1976), в която пее Sammy Davis Jr. Но безспорно най-силната им филмова тема е тази към полицейския сериал от 1975 S.W.A.T.

Theme from S.W.A.T. е продадена в над 1 милион копия и оглавява всички музикални класации в Щатите. Тя е включена в дебютния албум Disco-fied на Rhythm Heritage и е основната причина за големия комерсиален успех, който той постига. Музикалните теми от телевизионни сериали винаги са носили нещо повече от музика и Theme from S.W.A.T. е красноречив пример за това. Обичам този инструментал и заради това, че ми напомня колко различни от днешните бяха сериалите на моето детство (въпреки че съм роден няколко години след S.W.A.T. От Б-страната ще откриете I Wouldn't Treat A Dog. Enjoy.


Rhythm Heritage - Theme From `S.W.A.T.` .mp3


Found at bee mp3 search engine


Peace & Funk

Няма коментари: