неделя, 7 ноември 2010 г.

Funky Bites 1.0: Началото


Оказа се, че Варна е имала крещяща нужда от истинско фънк парти. Е, получи си го. Под истинско фънк парти имам предвид вечер, изпълнена с автентична фънки музика: Funk, Soul, Boogaloo, Rare Grooves, Disco - от 60-те години до днес, грамофонни плочи и усмихнати хора, танцуващи до 4 сутринта. Funky Bites е месечната вечер с моя милост, която се случва всеки първи петък от месеца в уютния бар Bolla във Варна. На 05.11.2010 поставихме началото на това ново за варненския музикален живот събитие и, да си призная, имах известни опасения относно интереса към него. Те обаче се изпариха в момента, в който вдигнах глава от грамофоните. Препълнен бар с танцуващи хора е едно от значенията на думата парти. Адекватното отношение на всички към музиката също ми направи приятно впечатление, тъй като все по-рядко ставаме свидетели на подобно нещо. С две думи първото издание на Funky Bites беше една класическа тематична фънк вечер с необходимата атмосфера, създадена от жадните за танцувална фънки музика варненци.

Другият факт, който стопли сърцето ми, беше доста големият (и неочакван лично за мен) интерес към плочите за продаване. В един кашон до грамофоните имаше известно количество черно злато, което следващия път, уверявам ви, ще бъде доста повече. Над 15 човека преровиха кашона, а няколко от тях си купиха плочи – сигурен съм, че на следващото издание те ще бъдат повече. Идеята е и самите посетители да донесат плочи, с които могат да се разделят. Така ще се задвижи един обмен на грамофонни плочи, от който всички фенове на винила ще имаме полза.

Ами това е. Първото издание на Funky Bites вече е в историята. На 03.12.2010 ще се срещнем отново, за да си вземем поредната доза фънк. Ето и няколко снимки от петък:

Да завъртим прашния фънк!

Фънки хора

Още фънки хора

Плочи за продаване!

Peace & Funk

Няма коментари: