неделя, 4 септември 2011 г.

На есен с песен


Ето, че вече виждаме само гърба на лятото. Дойде, даде ни и ни взе каквото имаше за даване и вземане, и се отправи отново да обикаля света. Вече е септември, а това означава само едно – нов сезон, нови емоции и нови предизвикателства пред моя милост (а, надявам се, и пред всички останали).


Ще започна с новините около месечните музикални вечери Funky Bites, които вече имат нов дом – варненския клуб Vintage 33. След седемте повече от успешни издания в бар Bolla във Варна, искам да благодаря на Коко и на целия екип, успяващ да направи това емблематично за морската столица пространство още по-привлекателно за хората, които намират смисъл в музиката. Дебютният ни сезон в Bolla беше едно страхотно изживяване и този бар ще остане в сърцата ни като първия дом на месечните музикални вечери Funky Bites. Сега обаче е време да направим следващата крачка. След няколко промени в локацията и формата на това събитие, отсега нататък то ще бъде факт всеки последен петък от месеца в клуб Vintage33 (Варна, в сградата на хотел Черно море). Срещу входна такса от 5 лв. посетителите ще имат възможността да присъстват на една танцувална фънки вечер с най-добрите български диджеи – всеки месец ще има гост диджей, с когото ще споделям грамофоните. Започваме на 30 септември с пловдивския магьосник на грамофоните и на прашните фънки плочи Skill!


Преди това, на 16 септември, този път в Пловдив, отново двамата със Skill ще завъртим любимите си funk, soul, jazz, disco, boogie, afro и latin неща върху грамофоните. Мястото е бар Fabric, така че ако сте в района, ще се радвам в навечерието на Нощта на музеите да бъдем заедно. А ако обичате театър (в което не се съмнявам), на следващия ден заповядайте на едно непринудено представление на Елица Матеева (по-скоро моноспектакъл, в който на мен е поверена поддържащата роля на... радиоводещ). Сега – Ал(ь)бум можете да гледате на 17 септември от 11 часа във фоайето на Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив.


И накрая, след като заговорихме за радио, ще кажа две думи и за радио шоуто си 45 оборота в минута, което се излъчва всяка събота по Радио Варна и Радио Шумен, както и 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, в интернет. Предаването (също като мен) напоследък се отваря все по-смело за по-новите и по-експерименталните течения, лъкатушещи между добре познатите основни потоци фънк, соул и джаз. Слушайте го и се присъединете към новата му страница във facebook.

Навремето учителите с по-бедна фантазия и с по-тромава мисъл повтаряха една и съща фраза на ученик, току-що получил двойка, застрашен от повтаряне на годината: наесен с песен. Ако тази есен песента е също толкова готина колкото миналата, с радост бих повторил годината. Но съм сигурен, че ще е дори още по-готина.

Няма коментари: