неделя, 29 април 2012 г.

Три години живот на скорост 45 оборота в минута



Времето между втория и третия рожден ден на радио шоуто 45 оборота в минута измина някак неусетно, поне за неговия водещ. От друга страна обаче тази една година бе изпълнена с най-различни специални издания, гости, диджей и лайв сесии наживо в студиото, интересни колаборации и много нови приятели. С други думи това бе най-интересната година от създаването на предаването. Това, което я различава от предишните две, е леко промененият формат, отворен към новата музика – тази, която се случва днес в света на фънка, соула, джаза и всичко останало, скрито зад тях. Едни от най-интересните независими лейбъли ни подадоха ръка, така че слушателите на 45 оборота в минута във всяко едно издание имат възможността да чуят актуалните сингли на музикалния пазар. Разбира се това е предаване, което отдава огромна почит към пионерите в соул музиката от нейните златни години – 60-те и 70-те, така че в него понятия като стара и нова музика нямат място. Тук има значение единствено хубавата музика.

А иначе домакин и на третия ни рожден ден беше варненският клуб Vintage 33, където атмосферата е повече от подходяща за парти от подобен род. Основните действащи лица бяха варненската банда Funkaround, Selector Stiliyan (честит пети рожден ден на лейбъла Love & Happiness Music!), една вкусна торта, пометена със завиден ентусиазъм, и всички празнуващи с нас приятели на предаването. Вечерта наистина беше вълшебна и настроението от началото до самия й край може да бъде описано само с една дума: празник.

Ще се видим отново на четвъртия рожден ден на радио шоуто 45 оборота в минута, а ще се чуем още следващата събота точно в 20 часа в ефира на Радио Варна за нова порция фънк, соул, джаз и всичко останало между тях.





Няма коментари: