неделя, 3 октомври 2010 г.

Rose Royce - Put Your Money Where Your Mouth Is


Преди да споделя с вас следващата плоча от колекцията си, ще ви припомня, че предаването ми 45 оборота в минута се излъчва всяка събота от 20:00 до 23:00 на вълните на Радио Варна. В този блог има отделна страница, съдържаща някои от последните издания. Започвам така ударно с бутоните напред, защото все още се намирам под въздействието от шоуто миналата вечер. Поговорих си със Skill и с Петя Загорчева, слушах готина музика, споделих интересна информация със слушателите, част от която и аз самият научих малко преди предаването. Още по-хубавото е, че това ми се случва всяка събота. По дяволите, обичам тази работа. Преди няколко седмици в 45 оборота в минута представих американската банда Rose Royce, известна най-вече с песни като Car Wash и Wishing On A Star. Днес обаче ще чуем другото лице на тази група с фънк парцала Put Your Money Where Your Mouth Is.

Групата е създадена през 1973 в Лос Анджелис. Първоначалният й състав включва Henry Garner (барабани), Terral Terry Santiel (перкусии), Lequeint Duke Jobe (бас), Michael Moore (саксофон), Rose Norwalt (вокал), Kenny Copeland (тромпет, вокали), Kenji Brown (китара, вокали), Freddie Dunn (тромпет), и Michael Nash (клавишни). Създатели на бандата са Copeland и Garner. Двамата, подготвяйки се за дипломиране в гимназията, решават да се пробват в музикалния бизнес. Привличат Dunn и Moore и кръщават новосформираната група Total Concept Unlimited, а по-късно се прекръстват на Magic Wand. Не след дълго Edwin Starr ги наема за негова поддържаща група, което им дава възможността да контактуват с много големи имена от музикалната индустрия на Съединените щати. Едно от тях е това на продуцента от Motown Norman Whitfield. Той постепенно се сближава все повече с групата, наемайки ги за студийни записи – записвали са със звезди като Yvonne Fair, The Undisputed Truth и Temptations. След няколко години студийна работа с други артисти, музикантите започват да работят върху дебютния си албум под опеката на Whitfield. По същото време MCA Records обявява, че търси група за саундтрака на филма Car Wash. Whitfield убеждава продуцентите, че именно неговите момчета са най-подходящите за работата и така материалът, който са подготвили за собствения си албум, се превръща в саундтрак към филма Car Wash.

И филмът, и саундтракът стават големи хитове, които спомагат за националната известност на групата (вече под името Rose Royce). Издаден в края на 1976, саундтракът излъчва 3 сингъла, които влизат в Топ 10 на R&B класацията на Billboard: Car Wash, I Wanna Get Next To You и I’m Going Down. Докато са на гребена на вълната на успеха, Rose Royce издават втория си албум – Rose Royce II: In Full Bloom. Той също постига големи успехи, като вкарва в Топ 10 Do Your Dance и Ooh Boy. Третият им албум Rose Royce III: Strikes Again! излиза през 1978 и два от синглите в него влизат в Топ 5: I'm in Love (And I Love the Feeling) и Love Don't Live Here Anymore. Постепенно стилът на групата се променя и поема по грешния път на диското, което логично довежда до все по редки и по-слаби албуми.

Put Your Money Where Your Mouth Is е парче от мега успешния дебют на Rose Royce Car Wash от 1976. Песента е фънки в най-силния смисъл на тази дума. От Б-страната ще откриете Zig Zag – друг прекрасен момент от силните години на Rose Royce. Enjoy.


Rose Royce - Put your money where your mouth is .mp3


Found at bee mp3 search engine

Peace & Funk

Няма коментари: