петък, 16 ноември 2012 г.

Jukebox Mambo!


Jazzman Records - лейбълът, който всички обичат. На 26 ноември ще представи пред света зашеметяваща колекция от песни, която хвърля светлина върху една малко подценявана област от американската музика – афро-кубинските и латино влиянията върху ритъм енд блус и джаз музиката от средата на 20 век. Jukebox Mambo излиза година след Jukebox Jam – друга компилация от същия лейбъл с интересен винтидж саунд. В основата и на двете издания е DJ Liam Large, който този път заравя ръцете си още по-надълбоко в прашните винили, за да извади наистина забележителни ритъм енд блус находки, изградени около афро-кубински, латино и карибски ритми. 

Много интересни са и форматите, в които излиза тази компилация. Тя ще може да се купи под формата на двойна плоча, както и на шест 10-инчови плочи, свързани в едно под формата на книга (този вариант съдържа и 4 допълнителни парчета). С две думи - да не се пропуска (тук думите май са четири). Както и да е, чуйте за какво всъщност става дума:



Ако слушате предаването 45 оборота в минута на 24 ноември, ще се потопите в атмосферата на Jukebox Mambo с няколко от песните, включени в компилацията.

Искрено ваш:
Добо Мързов

Няма коментари: