сряда, 21 ноември 2012 г.

Music Beat Market 2


Тази събота (24 ноември) в София предстои да се случи второто издание на Music Beat Market - базар за грамофонни плочи, на който всеки може да купи или продаде плоча, грамофон или каквото и да е, свързано с тази култура. И тъй като нямах възможност да участвам на първото издание, очаквам второто с интерес и надежди за едно приятно прекарване на съботния следобед в компанията на сродни души, хубава музика и много плочи. Началото е в 12:00, а мястото - галерия Suspacious (София, ул. "6 септември" №13). Приготвил съм доста 7-инчови фънк, соул и диско плочи, с които вече си взех сбогом (тъй като имам по още едно-две копия) и се надявам да намерят нов дом, където да се въртят блажено върху нечий грамофон или пък върху двойка техникси в някой уютен клуб. Защото музиката е създадена, за да се споделя, а грамофонните плочи са просто средство за това (доста сполучливо, всъщност).

Базарът ще продължи до 21:00, час след което започва партито в софийския клуб Jules Verne (ул. "Раковска" №127, етаж 2, до театър "Сълза и смях"). Тримата основни диджеи, които ще се включат в изцяло виниловата фиеста, са Funkusion, Funktool и моя милост. Аз ще представя една селекция от редки ъндърграунд диско и буги парчета от началото на 80-те.

Благодарностите ми отиват към организатора на Music Beat Market, Калоян - за поканата, както и към всички, които ще присъстват - заради споделената любов към грамофонните плочи.

А това е едно кратко видео, включващо кадри от първото издание на базара, както и интервю със Skill (който, между другото, в събота ще участва отново):

Няма коментари: