вторник, 8 януари 2013 г.

Честит юбилей, Record Kicks!




Преди 10 години на бял свят се появи първата плоча от поредицата Soul Shaker. Заедно с нея сред феновете на соул и фънк музиката започна да циркулира още едно име: Record Kicks.

Record Kicks е италиански лейбъл, специализиран в издаването на rare funk, soul и dancefloor jazz. В каталога му присъстват имена като The Liberators, Nick Pride & The Pimptones, Milano Jazz-Dance Combo, Trio Valore, Baby Charles, Diplomats of Solid Sound, Kokolo Afrobeat Orchestra, Dojo Cuts, Link Quartet, The Crabs Corporation. Компилациите Soulshaker и Let’s Boogaloo, издавани от лейбъла, вече са с легендарен статус, а ексклузивните соул и фънк 7-инчови бижута на Record Kicks са задължителни за всеки фен на тази музика.

През 2013 се навършват 10 години от създаването на Record Kicks. По този повод лейбълът стартира редица инициативи: ежемесечен безплатен даунлоуд на парче от каталога си в сайта; пускането на готина чанта за 7-инчови плочи; издаването през март на компилацията Record Kicks 10th, съдържаща най-доброто от 10-годишната история на лейбъла, както и някои от парчетата в компилацията на 7-инчови плочи. Има и още: тениски, стикери, както и безброй музикални събития през цялата 2013.

Щастлив съм, че малък независим лейбъл като Record Kicks успява вече 10 години да разпространява музиката, която иска. Той е неоспорим пример за това, че мисията все пак е възможна. Също така съм изключително радостен, че аз и радио шоуто ми 45 оборота в минута сме част от това семейство и по този начин мога да дам своя скромен принос към разпространението на любимата си музика в България. Честит юбилей, Record Kicks!

А ето и първия безплатен даунлоуд за 2013 – Baby Charles – “Time Wasting”, както и още парчета от каталога на Record Kicks:


Няма коментари: