вторник, 22 януари 2013 г.

Soul Spectrum Records Vol. 1 (Jazzman Records): соул музика за танцуване!


Когато говорим за съживяване на изгубени, забравени и ревностно преследвани джаз, соул и фънк шедьоври, говорим за Jazzman Records. Лондонският независим лейбъл начело с основателя си Gerald Short следва мисията си вече 15 години и, както по всичко личи, това е само началото. А няколко минути след като разбрах за поредната компилация, която ще се появи на музикалния пазар на 18 февруари под шапката на Jazzman Records, започнах да пиша този пост.

Върху нея повече от 4 години работи DJ Fryer. По думите му тя съдържа dancefloor soul, rare boogie и soulful disco от края на 70-те и началото на 80-те. А според мен компилацията Soul Spectrum Records Vol. 1 съдържа адски добра и много рядка танцувална музика! Всъщност убедете се сами:



В двойната плоча са включени и преработки на Ashley Beedle и Tom Noble, които много фино са пипнали съответно "Keep Her Happy" на Phillip Wright и "You're The Best" на LaRom Baker - точно така, както трябва да се отнасяш към оригиналната работа на авторите от тази епоха.

Ще завърша с думите на самия DJ Fryer по повод на парчетата в компилацията: "В албума има и песни, които могат да се открият на сравнително приемливи цени. Съветвам ви да намерите оригиналните 7-инчови сингли и да ги въртите. Плочите трябва да бъдат слушани, а не архивирани - поддържайте прекрасната диджей култура на 7-инчовите и 12-инчовите плочи жива."

Добо М

Няма коментари: