четвъртък, 30 декември 2010 г.

Brass Construction – Music Makes You Feel Like Dancing


Ден преди 2010 да изтече през пръстите ни, е време да се поразкършим малко като генерална репетиция за новогодишната нощ. Последната фънки хапка за тази година предлагам да бъде 7-инчовото денс бижу на Brass Construction Music Makes You Feel Like Dancing.

Групата Brass Construction е създадена през 1968 в Бруклин под името Dynamic Soul от Randy Muller, който стои в основата и на друга американска фънк банда от същото време – Skyy. Muller, освен че пее, също свири на клавишни инструменти и флейта. Първоначалният състав на формацията включва още Larry Payton (барабани), Wayne Parris и Morris Price (тромпет), Joe Arthur (китара), Sandy Billups (конги и беквокал), Michael Grudge и Jesse Ward (саксофон) и Wade Williamston (бас).

Едноименният дебютен албум на Brass Construction от 1975, продуциран от Jeff Lane, придобива платинен статус и включва синглите Movin’ и Changin’. Следват албумите Brass Construction II, III, IV и V, от които сериозни успехи постигат парчетата Ha Cha Cha (Funktion) (1977) и L-O-V-E-U (1978).

До 1980 Brass Construction записват за лейбъла United Artists, а през следващите 3 години са част от каталога на Liberty. В началото на 80-те основателят на групата Muller става и техен продуцент и вмъква в звука им повече синтезатори. От 1983 до разпадането си през 1985 Brass Construction записват за Capitol, но така и не успяват да постигнат успехите си от 70-те.

Music Makes You Feel Like Dancing е парче, което като звучене напълно отговаря на заглавието си. Музика, която наистина те кара да танцуваш. Brass Construction са известни с дългите си танцувални композиции и тази е доста добра илюстрация за облика на групата през най-силните й години. Песента е от 1979, издание на United Artists, а от Б-страната ще откриете друг танцувален парцал, който през 2011 със сигурност ще намери място върху страниците на този блог: Shakit. Enjoy and dance the New Year’s eve away!

Brass Construction - Music Makes You Feel Like Dancing

Powered by mp3skull.com

Peace & Dance

Няма коментари: