събота, 1 януари 2011 г.

2010? Фънки.

За много години, фънки хора! Бъдете все така влюбени в хубавата музика и в качествения начин на живот (които май вървят ръка за ръка). Нека 2011 бъде още по-щастлива и преливаща от музика.

След обилното количество празници, храна, алкохол и разминавания в плановете, които, както винаги, ни съпроводиха в края на годината, е време да обърнем поглед назад и да си спомним какво се случи през 2010 тук, във Funky Bites. А, мисля си, за десетте месеца на съществуването на този блог то не е никак малко.

Рождената дата на блога Funky Bites е 21.02.2010. Създадох това място в интернет с цел да споделя част от колекцията си от грамофонни плочи с други българи – затова и езикът, на който го списвам, е български. Оказа се, че в глобалната мрежа е невъзможно да се открие информация за любимите ми изпълнители на български език, затова реших към аудио съдържанието на блога да прибавям и информация за съответния артист. Така постепенно се натрупа база от парчета (и информация за тях), чийто брой към момента е 41. И се покачва с всяка изминала седмица (тук отново ще отворя скоба и ще ви припомня за съществуването на прекрасния български сайт Performer).

С времето структурата на блога се разшири с няколко допълнителни страници. В Радио шоу “45 оборота в минута” могат да се чуят няколко от изданията на предаването ми по Радио Варна, посветено на фънк, соул и джаз музиката. Съвсем скоро сайтът на радиостанцията ще позволява всяко издание на предаването да бъде слушано онлайн по всяко време в рамките на една седмица след излъчването му в ефир. А всъщност тук е мястото и за още една добра новина: ръководството на Радио Шумен е харесало шоуто и от 8 януари то ще звучи и по шуменската регионална радиостанция, която също е част от структурата на БНР. Ако се намирате в района (и няма интернет наблизо), можете да чуете гласа ми всяка събота между 19:00 и 21:00 в ефира на Радио Шумен.

В страницата Предстоящи участия можете да се информирате за това какво предстои да се случи с мен в близко бъдеще, а най-новата рубрика в блога – Funky 16 Questions, се появи през юни. Това беше начинът да отдам необходимото уважение към музикалните хора, на които се възхищавам. В рамките на 16 въпроса (и отговорите към тях) всеки месец аз и читателите на този блог се доближаваме по-близо до една от личностите, които носят хубавата музика в ежедневието ни. Всичко започна с Досю Амуджев, след което специално за Funky Bites част от живота си споделиха още Frank The Tank, Selector Stiliyan, Nzymo, Skill и Wah Tony. Занапред в този кът от блога предстоят още много любопитни срещи с прекрасни хора, посветили се на музиката.

Изключително съм щастлив, че към Funky Bites има доста голям интерес – нещо, което изобщо не очаквах, когато го създадох. Благодаря ви, че сме заедно. Очевидно в България има среда за фънк и соул музиката и се радвам, че този блог допринася за развиването на този тип култура по нашите географски ширини. Хм, всъщност това е само началото. Честита нова година!

Peace & Funk

Няма коментари: