сряда, 13 февруари 2013 г.

Geater Davis - Lost Soul


Ubiquity е един от онези лейбъли, при споменаването на които стомахът ми леко се свива в очакване на поредното вълнуващо издание. Съвсем същото се отнася и за дъщерната му компания Luv N Haight Records, посветена на съживяването на невероятни записи от миналите десетилетия (разбирай предимно 70-те). Именно в нейния каталог след десет дни ще се появи Lost Soul - албум с неизвестни парчета на соул-блус певеца Geater Davis, записани за лейбъла House of Orange (да, през 70-те).

Кариерата на Geater Davis започва в Тексас и до самия й край певецът обикаля Съединените щати в търсене на успеха. Малко след като се премества в Далас през 1984, Geater Davis умира на 38-годишна възраст. Точно когато силно усеща, че големият пробив е много близо. За да остане в историята на американската музика като един от най-талантливите соул-блус вокалисти.

Lost Soul ще е на пазара на 23.02.2013, а пилотния сингъл от него - "My Love Is So Strong For You", чуйте тук:Повече парчета от албума ще чуете тази събота (16.02.2013) в предаването 45 оборота в минута.

Добо М.

Няма коментари: