вторник, 26 февруари 2013 г.

Mop Mop – Isle Of Magic (04.03.2013, Agogo)


В петък и събота съответно в бар Gramophone (Пловдив) и клуб Wake Up (София) ще гостува Андреа Бенини, основната фигура зад проекта Mop Mop. Двете събития са част от световното турне на Mop Mop в подкрепа на новия им албум Isle Of Magic, който ще излезе на 4 март в каталога на немския лейбъл Agogo. Поканата от българска страна идва от варненската промоутърска фирма Soulfinger, което логично повдига въпроса за липсата на дата във Варна (но за това - по-нататък).

Андреа Бенини е роден в Чезена, Италия, но от известно време живее и твори в Берлин. Още от малък се е отдал на музиката – изучавал я е в Болонския университет (свири на китара и барабани), а също така е бил и журналист за музикалното списание „Percussioni”. Продуцирал е имена като Bajka и Jazzinvaders, има участия в безброй компилации, дори Джайлс Питърсън му обръща внимание, a наскоро Андреа взема участие в саундтрака към филма на Уди Алън „На Рим с любов“.

От 2005 насам енергията му е концентрирана основно в Mop Mop – фънк/афро/джаз банда, която може да се похвали с три издадени албума - за Tam Tam Studio Recordings (Италия) и INFRACom! (Германия). Четвъртият, аккто вече стана дума, е Isle Of Magic и в него участва легендарния тромбонист Фред Уесли. Така че ако в петък и събота сте около Пловдив или София, за нищо на света не пропускайте диджей сетовете на Андреа Бенини. Ще ми благодарите след това.


Тук можете да чуете откъси от парчетата, включени в Isle Of Magic:



...а няколко от песните ще включа още тази събота в радио шоуто 45 оборота в минута, което ще се излъчва наживо от Grand Mall Varna. Тук можете да видите видеото към "Run Around", в която участват Fred Wesley и Anthony Joseph:



Добо М.

P.S. А, да, това турне няма да мине през Варна, защото в нашия град няма среда за подобен род музика.

Няма коментари: