вторник, 5 февруари 2013 г.

Koka MassJazz – Hey Girl




Koka MassJazz е един от виновниците за успеха на формации като Bluba Lu и Leepra deLuxe. Освен това е и мой приятел. Но не заради това пиша този пост.

Косьо a.k.a. Koka MassJazz е готов с дебютния си солов албум. Озаглавен е rhYthm bY rhYthm и ще излезе през март в каталога на Blubalu Records. Пилотният сингъл от него се казва "Hey Girl", а премиерата му се състоя преди броени дни. В записите на парчето, освен Косьо, участват още Боби Струкански (Babyface Clan и Leepra deLuxe) – бас, Георги Янев – китари, и Никол Русо – глас. Режисьор на видео клипа е Чarlie от Babyface Clan и никак не е трудно да се забележи, че се е справил много добре. Използвани са кадри от култовия blaxploitation филм от 1974 Foxy Brown, което само по себе си говори достатъчно.


Ентусиазмът и отдадеността, които Косьо влага в безбройните проекти с негово участие, са заразителни. Другото нещо в него, което ме кефи, е начинът, по който преплита любимото ми десетилетие – 70-те години на миналия век, с днешната реалност: както чисто технически (Косьо е маниак на тема аналогова звукозаписна техника и инструменти), така и от гледна точка на музикалната стилистика. Абе, с две думи – готин пич, с когото обичам да си говорим за музика, докато хапваме бухти в хола му.

Интервю с Koka MassJazz в радио шоуто 45 оборота в минута очаквайте през март, когато е официалната премиерa на албума rhYthm bY rhYthm.

Добо М.

Няма коментари: