сряда, 17 март 2010 г.

SOULMATE presents: FIGHT FUNK WITH FUNK

Този петък (19.03.2010) е денят на поредното фънк парти, с което моя милост ще се опита да събере фънки хората във Варна на едно място (в случая - бар Motion). С Nzymo и DJ JiJo наскоро си говорихме за кризата на музикалната култура, която много здраво е стиснала България и в частност Варна. Музиката вече не е водещият фактор, заради който хората посещават дадено място. Тя се е превърнала едва ли не в лоша дума, в нещо безинтересно и дори дразнещо. Което е тъжно. Би ми се искало хората да се събират заедно на музикалните събития не правейки си сметка колко бири ще изпият, а колко интересни парчета ще чуят - с други думи мечтата ми е да бъдем обединени от музиката, а не от алкохола. Но всъщност целта ми не е да се оплаквам от ситуацията тук, а да я променя. Така че ви очаквам в петък с поредната селекция от яки фънкарии, пускани единствено на винилови плочи.

Искам да благодаря на DJ Peter Peterson за гостуването в радио предаването ми 45 оборота в минута и за прекрасния сет, който сглоби наживо в студиото. Наскоро се завърна от Лондон с една чанта плочи, някои от които прозвучаха миналата събота в ефира на Радио Варна (плейлист от предаването ще откриете в профила на шоуто в myspace). От мен - благодарности и силна подкрепа за Peter. Можете да го чуете всеки петък в буги бар Boogaloo и всяка събота в клуб Cargo във Варна.

И накрая само като анонс ще ви спомена за една инициатива, която започваме заедно със сдружение Морско синьо. Два четвъртъка в месеца бар
Blues Brothers ще бъде домакин на вечери, посветени на винила - иначе казано, в това уютно място ще слушаме любими плочи, ще си говорим за тях и т.н. Първото събитие е на 08.04 и ще бъде посветено на фънки музиката, но подробности очаквайте, когато наближи.

Peace & Funk

Няма коментари: