неделя, 19 декември 2010 г.

Ние вярваме във винила


Сядам да пиша този пост, все още чувайки музиката от предната вечер в ушите си. Снощи във Варна се състоя музикалната вечер In Vinyl We Trust, но в по-различен формат от предишните си издания. Новото бе, че преди да се пренесат в бар Bolla, който претъпкан ги очакваше, грамофонните плочи се завъртяха в радио шоуто ми 45 оборота в минута. На живо в Студио 1 на Радио Варна Selector Stiliyan и Skill поднесоха поредната порция винилови вкусотии от бездънните си чанти. Винаги съм казвал, че във вените на Stiliyan тече соул музика. За пореден път го доказа. А Skill представи една изключително любопитна селекция от 7-инчови сингли изцяло на лейбъли от бившия Източен блок. В това издание на In Vinyl We Trust специален гост беше моя милост, за което искрено благодаря на Stiliyan и Skill. За мен бе огромна чест да споделя грамофоните с музикални авторитети като тях. Третият час от предаването ми бе отреден на мен и на моята селекция от 7-инчови фънки парцали.

Това, което по-късно се случи под земята (в Bolla), няма как да разкажа тук, защото е невъзможно да пресъздам атмосферата и енергията, която беше изпълнила пространството. Соул, фънк, диско, забравените съкровища на Балкантон (запазената марка на Skill), винил, много усмихнати лица, непрекъснати танци (въпреки ограниченото пространство) и много надежди за този тип сцена във Варна – това са думите, които донякъде описват четвъртото издание на In Vinyl We Trust. За мен бе изключително удоволствие да бъда сред всички тези хора и да споделя общия дух на единство, до който в последно време все по-рядко ни се случва да се докоснем. Последната вечер обаче доказа, че мисията е възможна.

Накрая само ще вметна дежурната кратка информация за кашона с надпис Records For Sale. Той се роди за първото издание на Funky Bites и оттогава популярността му расте лавинообразно. Почти всички вече знаят за него, а фенската му маса се увеличава с всяко изминало парти. Вече има и редовни купувачи, което всъщност говори, че резултатът от тази инициатива е успешен. А аз ще ви припомня, че нейният замисъл е всеки да може да остави свои плочи за продаване, както и да си купи други. Следващата ви среща с Кашона (както ще го наричам отсега нататък) ще бъде по време на третото издание на Funky Bites на 07.01.2010 в бар Bolla.

А ето и няколко снимки от събитието:

Selector Stiliyan и Skill - In Vinyl We Trust

Soulmate - заровил пръсти във винила

Техниката (в случая лампата) през цялата вечер беше от противниковия отбор. И все пак ние победихме

Skill и жените...

Ние сме семейство!

Peace & Vinyl

5 коментара:

FUNKYSKILL каза...

ОТНОВО СРЕЩАТА СЪС ВАРНА И С ТЕБ ПРИЯТЕЛЮ - МЕ ИЗПЪЛНИ С ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЯРА !!!
ПРЕКАРАХ СИ ЧУДЕСНО !!!
БЛАГОДАРЯ НА ТЕБ И НА СТИЛИЯН !!!

Dobo Marzov каза...

И ние ти благодарим, братле - за пореден път доказа, че нямаш равен. :) Дано скоро да се видим отново...
Поздрави

Анонимен каза...

ehaaaa :))) toja post taka mi vdigna nastroenieto!! Mnogo usmivki, mnogo muzika :))
//STEF

Dobo Marzov каза...

Радвам се, Стеф! Толкова е хубаво е, че музиката има безграничната сила да сближава хората...
Поздрави и много музика и усмивки :)

Анонимен каза...

Да, това е една от магиите на това красиво изкуство, за което може само да съм благодарна! :))

Весели празници!
Много музика, усмивки и здраве!! :)
//STEF