понеделник, 2 май 2011 г.

Две години щастие


В петък, 29.04.2011, радио шоуто 45 оборота в минута, чийто автор и водещ имам късмета да бъда точно аз, отпразнува втория си рожден ден. На партито ще се върна след малко. Преди това изкам да изкажа благодарността си към хората, без които това предаване не би било възможно. На първо място това е ръководството на Радио Варна (в лицето на стария директор – Енчо Чакъров, и настоящия – Елица Виденова, които преди две години ми гласуваха доверие и продължават да го правят). Сътрудничеството на предаването с лейбъла Love & Happiness Music роди незабравими моменти в ефира, за което специално благодаря на селектор Стилиян. Той е виновник пред микрофона да застанат артисти като танцьора и диджей Perry Louis (JazzCotech Dancers, Лондон), прекрасния соул певец Abdul Shyllon (Лондон), и певицата и диджей Lucinda Slim (Лондон). Благодаря и на медиите, които подкрепят дейността ми – специално искам да отбележа сайтовете varnautre.bg и performer.bg и вестник Народно дело. Разбира се основна част от благодарностите отиват към всички вас, слушателите на 45 оборота в минута и фенове на фънк, соул и джаз музиката, защото това предаване го правим всички заедно. Благодаря и на приятелката ми Снежи за търпението и за здравите нерви, грижейки се със сина ни Тошко, докато аз подготвям поредното издание на предаването, вперил поглед в монитора със слушалки на ушите. И накрая, но не на последно място, ще изброя поименно всички гости, заставали през тези две години зад микрофона на 45 оборота в минута – това са голяма част от хората, които представляват или са свързани по някакъв начин със сцената в България, от която всички ние имаме нужда: VPD, Bradata, Blue Monk, Петер Петерсон, Чарли, Стоян Роянов – Я-Я, Virus Inethic, Selector Stiliyan, Perry Louis, DJ JiJo, Nzymo, Frank The Tank, DJ Emotion, Roelant Hollander, Mindspin, Skill, Abdul Shyllon, Станислав Вълев – Станчо, Michael Fleming (Tri-O-Five), Петя Загорчева, The Smugglers Collective, C-O, Светлана Вълкова, Елена Владова, Lucinda Slim, DJ Burlak, Елица Матеева, Jokozzo, Marten, Funktool, Mihaillness, Roosee, Sober & Sobar, Мирослав Морски и Пламен Пеев (Джанго Зе), Fengi & MadBasta, Ирина Стефанова, Досю Амуджев, Невена Добрева, Mad Bear, Lady Muse (Funkaround), YouthMan, Димитър Димитров (музикален редактор в Радио Варна). Бъдете сигурни, че през следващата година списъкът продължи да расте. Не исках да да натоварвам този пост с толкова много информация, но точно сега е моментът да изкажа уважението си към споменатите по-горе хора, медии и институции. А и усещането, че има хора в живота ти, на които с чисто сърце можеш да кажеш благодаря, е неповторимо.

Иначе партито за рождения ден на предаването няма как да опиша с думи. Препълненият с приятели варненски клуб Vintage 33 вибрираше в ритъма на фънк, соул, джаз, диско, бугалу, буги, латин и вечните български фънки парчета от 70-те до 04:30 сутринта. Специалните гости на вечерта бяха Selector Stiliyan и Skill под шапката на съвместния си проект In Vinyl We Trust. Освен тях и мен зад грамофоните застана и Петер Петерсон – страхотен диджей и приятел, който завърши цветната стилова картина с допълнителна доза латино-фънк-буги краски.

Искам да кажа две думи и за подаръка от предаването 45 оборота в минута, който първите 50 посетители получиха на входа. Това беше значка, специално изработена за събитието. Значката е един от маркерите за принадлежност към група от хора (особено с общи музикални интереси), който българското общество май отдавна е забравило. И точно затова отсега нататък артикули от този род ще започнат да се срещат все по-често по варненските музикални партита. Защото всички имаме нужда от музикалната култура, която изгубихме през дългите години на лутане, наречени от някого (доста неуместно, между другото) преход.

И съвсем накрая – благодаря на всички хора, които бяха част от този празник. Във въздуха се усещаше позитивната енергия на всеки един в клуба и аз съм сигурен, че партита като това са лекарството, което ще върне към нов живот съхнещата душа на съвременния човек.

След година ще отпразнуваме третия рожден ден на предаването 45 оборота в минута, а дотогава не забравяйте, че всяка събота между 20:00 и 23:00 на вълните на Радио Варна (и по всяко време в страницата на шоуто в този блог) можете да бъдете с лубимата си фънк, соул и джаз музика.

А ето и няколко момента от рождения ден, за заснемането на които сърдечно благодаря на Гери Боева:

Тортата! (беше доста вкусна...)

Mr. Soulmate spinning!

The one and only... Skill!

Selector Stiliyan поема щафетата...

Диджеи на сцената!

Хм, дали и аз да не стана музикален редактор в Радио Варна?

We are family!

Peace & Love

Няма коментари: