сряда, 11 май 2011 г.

Larry Williams & Johnny Watson – Can't Find No Substitute For Love


Докато правех микса Sunshine Soul преди месец дори и не подозирах, че в средата на май във времето навън няма да има нищо лятно. Всъщност като че ли април беше доста по-приятен от май. Както и да е, рано или късно слънцето ще изгрее, а в очакване това да се случи, ви предлагам още едно парче от въпросния микс. Преди това само напомням за последното фънки събитие във Варна преди лятото (ако то изобщо дойде) – двамата с DJ JiJo отново ще се съберем в проекта The Junk Dealers за втората част на THE FUNK: THEN & NOW. Датата е 27 май, мястото – клуб Vintage 33 във Варна, а музиката – фънки! Бъдете там, за да изпратим заедно пролетта с нечовешка доза танци и готино настроение. А сега се пригответе за едно истинско парти парче: Can't Find No Substitute For Love на Larry Williams & Johnny Watson.

Мисля, че Johnny Watson няма нужда от представяне – особено след уточнението, че освен с голямото музикално наследство, което остави след себе си, той е известен и с псевдонима “Guitar”, поставен между собственото му име и фамилията му. Сред най-големите хитове на Johnny “Guitar” Watson са A Real Mother For Ya и Superman Lover. Музикант с 22 студийни албума зад гърба си, той може да се похвали и със стотици записи на други артисти, в които е участвал като китарист, вокалист, композитор и/или аранжор.

Larry Williams е рокенрол певец. Звездата му изгрява в края на 50-те със серия от хитове като Bony Maroney, Dizzy Miss Lizzy, Short Fat Fannie, Bad Boy, She Said Yeah, превърнали се в класики сред групите от т.нар. Британска инвазия (в чиито челни редици са Beatles). Дискографията със студийни албуми на Williams е доста скромна (само три албума, единият от които съвместен с Johnny “Guitar” Watson), което не бива да омаловажава работата му. Той е повече композитор отколкото изпълнител и неприлично голям брой световни звезди са се докоснали до славата благодарение именно на негови песни.

Larry Williams среща Johnny “Guitar” Watson в средата на 60-те. През 1965 двамата предприемат турне във Великобритания, където издават няколко лайв албума. Между другото, по-рано през същата година Beatles записват три песни на Williams: Slow Down, Bad Boy и Dizzy Miss Lizzie. През 1967 Williams и Watson успяват да пробият класациите с Mercy Mercy Mercy (чийто оригинал се изпълнява от Cannonball Adderley) и Nobody. Същата година излиза и съвместният им албум за лейбъла Okeh, а три години по-късно, на 7 януари 1980, Larry Williams се строполява мъртъв в дома си в Лос Анджелис с дупка от куршум в главата. Спусъкът е натиснат от самия него.

Can't Find No Substitute For Love е парче, издадено на 7-инчова плоча от лейбъла Bell през 1969. То е Б-страна на I Could Love You Baby и звучи в почти всеки мой сет. Обожавам енергията и слънчевата светлина, които носи със себе си. Насладете му се и се съгласете, че наистина няма заместител на любовта. Enjoy.



Peace & Funk

Няма коментари: