неделя, 28 март 2010 г.

The Lost Funky Sound Of BALKANTON + Скил в "45 оборота в минута"

Здравейте. И този уикенд беше доста натоварен - за щастие с положителни емоции. Всичко започна в петък с последното голямо събитие в бар Motion. С Nzymo отново извадихме прашните фънки парчета от (почти) бездънните запаси на каталозите на Балкантон. Лично за мен откакто пускам музика наживо тази вечер беше заредена с най-много позитивна енергия. За пореден път всички присъстващи се убедиха, че българските музиканти от 60-те и 70-те години на миналия век по нищо не отстъпват на тези, чиито кавъри са изпълнявали. Разбира се в петък прозвучаха и много оригинални български парчета, а аз искам да благодаря на Nzymo за партньорството и изобщо за енергията, която влага в съвместната ни работа. За съжаление в края на този месец бар Motion затваря врати. Надявам се скоро да дойдат по-добри дни, когато отново ще посещаваме любимото си място.

В събота специално за 48-мото издание на предаването ми 45 оборота в минута от Пловдив директно в Студио 1 на Радио Варна простигна Скил - един човек, който от дълго време ме вдъхновява и от когото черпя много информация за фънки музиката. Получи се един много истински разговор за музиката и за всичко останало около нея. Този човек е неизчерпаем извор на музика - искрени благодарности за това, че сподели част от нея с моите слушатели. Можете да слушате неговите две предавания по Радио Неко от тук, а връзка със Скил по време на предаванията ще имате през форума на радиото.
Добрите стари фънки времена се излъчва всяка сряда от 18:00 до 21:00, а Yes Yes Y'All - всеки четвъртък от 18:00 до 21:00. Силна подкрепа от мен и от предаването 45 оборота в минута за Скил - бъдете сигурни, че това е само началото на нашите бъдещи срещи в ефира на Радио Варна.

И за финал - едно стихче, инспирирано от Скил (продиктува ми го по телефона наш слушател, въодушевен от госта ми):

Вий сте супер музикант,
вий сте муза и талант.
Щом засвирите за нас
ний ви слушаме в захлас.

Хм.
Peace & Funk

4 коментара:

Анонимен каза...

BESHE ISTINSKO - MISLQ 4E SRESHNAH OSHTE EDIN PRIQTELPO SVOQ PUT !!!

SKILL - ONE LOVE !!!

Dobo Marzov каза...

Аз също, соул бро!

Анонимен каза...

Доста съм очарована от идеята да дадете нов ! живот на Балкантон фънка ! Уникални неща, уникално звучене! Харесвам ви !!!!

Dobo Marzov каза...

Благодаря ти! Щастлив съм, че има хора като теб, които се кефят на българската фънки музика от 60-те и 70-те. Надявам се и тази зима да има поне едно издание на "The Lost Funky Sound of Balkanton", тъй като доста хора ме питат за това. А в последните няколко месеца се сдобих с нечовешки фънк плочи на Балкантон, нетърпеливи да бъдат завъртяни :)
Поздрави и благодарности за интереса!