събота, 4 септември 2010 г.

Herman Kelly & Life - Dance To The Drummer's Beat


Днешната фънки хапка е инспирирана от задаващото се 11-ото издание на хип-хоп фестивала Jam On It и от неговите организатори. Тези хора полагат големи усилия за развитието на този тип култура в България, за което им изказвам искреното си уважение. Форумът ще се проведе от 9 до 19 септември в Смолян и София, а повече за тазгодишното му издание ще научите както от сайта на Jam On It, така и от радио шоуто ми 45 оборота в минута тази вечер от 20:00 по Радио Варна. RooSee ще ни разкаже по телефона какво да очакваме от феста, а Nzymo ще застане зад грамофоните на живо в студиото, за да подскаже какво ще се случи през тези 11 дни в музикално отношение. И така, сложете си обувките за танци. Представям ви Herman Kelly & Life с Dance To The Drummer's Beat.

За съжаление не успях да открия кой знае колко информация за групата. Herman Kelly & Life е формация, просъществувала много кратко. Музиката й е издавана от лейбълите T.K. Disco, Alston и Electric Cat - и трите базирани в Маями. Дискографията на Herman Kelly & Life включва един-единствен албум - Percussion Explosion! от 1978, който е издаден и от Electric Cat, и от Alston. Въпреки скромното като количество наследство, което тази група остави след себе, един от химните на хип-хоп и фънк последователите е именно нейно дело (което не означава, че останалите парчета от албума не са дяволски фънки). Dance To The Drummer's Beat е историческо парче, семплирано от безброй хип-хоп продуценти. Когато звучи, нито един брейкденс танцьор не може да остане неподвижен. Песента се е превърнала в една от емблемите на брейкденсинга и за мен това е една от най-ценните плочи в колекцията ми.

Dance To The Drummer's Beat е доста примамлива хапка за всеки фънк диджей и аз съм изключително щастлив, че след няколко неуспешни опита да се сдобия със 7-инчовия сингъл, в крайна сметка успях. Моето копие е преиздание на оригиналната плоча, която също е на Alston, но е с бял лейбъл. От Б-страната ще откриете... Dance To The Drummer's Beat. Да, с това култово парче от двете страни на плочата, удоволствието е двойно по-голямо. Enjoy and dance to the drummer's beat.


HERMAN KELLY - Dance to the Drummer's Beat .mp3


Found at bee mp3 search engine


Peace & Funk

Няма коментари: