вторник, 27 април 2010 г.

От една година светът се върти със скорост 45 оборота в минута

На 25.04.2010 радио предаването ми 45 оборота в минута навърши една година. За този период от време в света на музиката се случиха доста неща и много от тях намериха място в шоуто. В 19 от 52 предавания не бях сам в студиото и тук е моментът да благодаря на всички, които през тази една година споделиха микрофона с мен. А те са: VPD, Bradata, Blue Monk, Virus Inethic (Dusted Wax Kingdom), Peter Peterson, Charlie, Стоян Роянов – Я-Я, Селектор Стилиян, DJ JiJo, Nzymo, Frank The Tank, DJ Emotion, Roelant Hollander, Ivak (BassWarriors), Skill, Abdul Shyllon, Станислав Вълев – Станчо, Michael Fleming (Tri O Five) и Петя Загорчева. За мен общуването с всеки един от тези артисти беше неповторимо изживяване (всъщност някои от тях са ми гостували повече от веднъж, така че изживяването явно е било повторимо) и се надявам и занапред да продължим да споделяме емоциите си чрез ефира на 45 оборота в минута. Специално искам да благодаря на Селектор Стилиян и лейбъла му Love & Happiness Music за съвместната ни работа, която започна през март с тричасово парти на The Rhythm Is Love в арт-салона на Радио Варна. Втората стъпка беше незабравимият концерт на Abdul Shyllon в навечерието на Великден, а, сигурен съм, предстоят още незабравими мигове.

С две думи 45 оборота в минута е радио предаване за фънк, соул, джаз и всичко останало между тях. В рамките на тези и производните им стилове представям нови албуми, сингли, миксове (някои от които смесвани от моите гости на живо в студиото), концерти, селекции от редки 7-инчови плочи, саундтраци на blaxploitation филми, легендарни музиканти от фънк, соул и джаз сцената... Изобщо стремя се да погледна от повече страни към необятния свят на любимата ни музика.

Щастлив съм, че в България има среда за подобен род музикална култура и, макар и бавно, нещата започват да си идват по местата. Благодаря на всички слушатели за подкрепата и за интереса – сигурен съм, че през втората година на предаването връзката ни ще бъде още по-силна.

Ами това е. По случай първия рожден ден на предаването в събота ще направя една ретроспекция на изминалата година, а вие се чувствайте свободни да споделяте с мен всяко едно свое желание, предложение, забележка или препоръка – защото сме заедно в това, което правим. И не забравяйте, че всяка събота вечер светът се върти със скорост 45 оборота в минута...

2 коментара:

dr. osmo каза...

Поздравления и напред!!

Dobo Marzov каза...

Благодаря ти, братле! Тепърва предстои съвместната ни работа :)