сряда, 26 май 2010 г.

Funk & Soul - That's All

Утре (27.05) и в събота (29.05) предстои да се осъществят следващите две стъпки по пътя ми към фънк и соул планетата, на която искам да стъпя някой ден. Преди да хвърля повече светлина върху събитията, искам да благодаря на селектор Stiliyan, който прави възможни събитията, случващи се всеки месец в Арт салона на Радио Варна. Лейбълът му Love & Happiness Music започна да придобива култов статус не само във Варна и в България, а и в целия свят. Стилиян е човекът, който доведе при българската публика такива фигури от световната сцена, за които до преди няколко години само можехме да си мечтаем. Аз съм изключително щастлив от съвместната работа между радио предаването ми 45 оборота в минута и Love & Happiness Music, последният продукт на която беше лайв шоуто на проекта Soul Friends 4 Ever в Радио Варна. Соул изживяването беше абсолютно пълноценно и задължително за всеки фен на тази музика. Този проект включва селектор Стилиян, Стефан Щерев, Методи Велинов - Мето и Стилян Манолов - Баджо. Поради отсъствието на Стефан от страната зад пулта застанаха останалите трима от проекта и за трите часа на предаването поведоха слушателите на пътешествие от златните години на соул музиката - 70-те (Стилиян) до върха на нео соула - 90-те години (Мето и Баджо). Соул музика от последното десетилетие на миналия век на практика не може да се чуе никъде (особено тази, подбрана от Soul Friends 4 Ever - останала встрани от комесиалния поток на медиите и клубовете), което прави този проект доста оригинален и интересен в днешно време. Ако сте пропуснали по някаква необяснима причина това събитие (да присъствате на живо или да го слушате по Радио Варна), оглеждайте се онлайн и офлайн за следващото парти на Soul Friends 4 Ever - присъствайте и няма да сбъркате.

Утре феновете на фънка, соула, джаза и блуса отново ще имат възможността да се докоснат до музиката на познати и непознати изпълнители от златната ера на тези стилове. Отново ще се поразровя по-надълбоко из рафтовете с плочи, за да се потопим в уютната атмосфера на истинската музика. Мястото е бар Blues Brothers (Варна, ул. Цариброд 19), а повече информация за всички предстоящи събития с мое участие ще намирате горе вдясно в полето предстоящи участия.

В съботната вечер всеки, който дойде във варненския бар Cubo на Южния плаж, ще стане свидетел на първата среща зад грамофоните на моя милост и Skill - един човек с огромен принос за развитието на българската фънк сцена, вдъхновил доста хора, занимаващи се с подобен род музика (включително и мен). За първи път ще пускаме заедно и съм много щастлив, че най-накрая тази среща ще се осъществи. Ще пускаме само фънк и соул плочи и ще консумираме само алкохол. Ако искате да почувствате лятото в пълния му блясък - тази събота бъдете в Cubo.

Peace & Funk

Няма коментари: