неделя, 16 май 2010 г.

The Jacksons - Goin' Places


Честита неделя! Слънцето отново е тук и изборът ми за днешното парче дойде някак от самосебе си. Надявам се да използвате деня за пълноценна почивка и забавления, за което със сигурност ще помогне следващото ми музикално предложение. След доста натоварените четвъртък и петък, пълни с фънки музика, и събота, по традиция посветена на радио предаването ми 45 оборота в минута, ето, че вече е неделя, а това означава само едно - време за мен, за семейството ми, и за поредната фънки хапка тук, във Funky Bites: Goin' Places на The Jacksons от 1977.

Фамилията Jacksons няма нужда от кой знае какво представяне. Съставена от 6 братя, 3 сестри и деспотичен баща стоманолеяр, който ги подтиква да пеят от много рано (след години Michael ще се оплаче пред Opra Winfrey, че баща му системно е упражнявал физически и психически тормоз над децата си), тя е една от най-известните фамилии в историята на музиката. Братята Jackie, Tito и Jermaine сформират групата The Jackson Brothers, която след присъединяването на Michael и Marlon получава името The Jackson 5 (а след още няколко години - The Jacksons). През 1968 подписват първия си договор с Motown, последван от първите хитове на групата: I Want You Back, ABC, The Love You Save и I'll Be There. Успехът им е феноменален и докато са на гребена на вълната, братята записват още 4 албума. Към края на 1973 обаче продажбите започват да намаляват, което води до раздялата на Jackson 5 с Motown.

През 1975 подпидват с лейбълите CBS и Epic. Следват още успешни албуми, един от които е Goin' Places от 1977. За него продуцентският тандем Kenneth Gamble - Leon Huff осигурява доста качествен материал, помогнал вниманието на публиката върху The Jacksons да се задържи още малко. Преместването от Motown в Epic също влива живителни сили в момчетата, а като се има предвид, че само две години по-късно Michael Jackson ще стартира соловата си кариера, тези години, освен че са напрегнати, се оказват ключови за братята. Така или иначе, едноименното парче от албума (а и не само то) е пълно с позитивна енергия и събужда доброто ми настроение, когато и където да го чуя. Насладете му се и вие в този прекрасен ден, а ако искате да ме видите на живо как поставям иглата върху 7-инчовата плоча, заповядайте в сряда в Irish pub O'Neills, Варна, на фънк партито, организирано от моя милост и Nzymo (повече подробности за него очаквайте скоро). От Б-страната на Goin' Places ще откриете парчето Do What You Wanna. Enjoy.



Peace & Funk

Няма коментари: