петък, 4 юни 2010 г.

The O'Jays - I Love Music (Part 1 & 2)


Слънцето най-накрая успя да се пребори с дъждовните облаци и настроението на всички като че ли изгря заедно с него. Не мисля, че едното трябва да зависи от другото, но все пак някак по-различно е, когато навън е топло лято, а от тонколоните се носи приятна фънки музика. Парчето от виниловата ми колекция, която искам да споделя днес, се вписва доста добре в тази картинка, а освен това съм сигурен, че всеки, който чете тези редове, обича музиката. Така че поредната фънки хапка тук, във Funky Bites, е I Love Music (Part 1 & 2) на американската банда the O'Jays - сингъл, издаден през 1975 от Philadelphia International.

Групата е създадена през 1958 в Кентън, щата Охайо, където всичките петима членове от първоначалния състав - Eddie Levert, Walter Williams, William Powell, Bill Isles и Bobby Massey, са съученици в гимназията McKinley. Веднъж, след като присъствали на едно шоу на Frankie Lymon & The Teenagers, твърдо решават, че трябва да си направят своя собствена група. Първоначално се наричат the Triumphs, а през 1960 сменят името на the Mascots (талисманите). Дебютът им е през 1961 със сингъла Miracles, издаден от базирания в Синсинати лейбъл King. Песента впечатлява влиятелния кливландски ди джей Eddie O'Jay, който осигурява ефир за музиката им. В знак на благодарност, през 1963 групата се прекръства на the O'Jays. Под това име подписват с Imperial Records и съвсем скоро на бял свят се появява първият им сингъл, който влиза в класациите - Lonely Drifter. През 1965 Bill Isles напуска групата и останалите решават да не му търсят заместник. Така O'Jays стават квартет и по-късно същата година издават дебютния си албум Comin' Through. Оттогава до днес бандата не спира активната си дейност, като в дискогафията си има издадени над 25 албума. Разбира се през годините съставът на O'Jays претърпява неизбежните промени (в последните години членовете му са трима), но нито за миг групата не спира да създава музика.

I Love Music е парче от албума Family Reunion от 1975, като дотогава the O'Jays са били просто една малка част от голямото семейство на т.нар. Philly Soul - поджанр на соул музиката, развил се в областта на Филаделфия именно благодарение на лейбъла Philadelphia International. I Love Music е едно от първите парчета на Philly Soul банда, което поглежда към диското, и според мен комбинацията е повече от подходяща за посрещане на първия юнски уикенд. Песента е Б-страна (и всъщност разширена версия) на I Love Music (Part 1). Enjoy.


the o'jays - i love music [1975].mp3


Found at bee mp3 search engine


Peace & Funk

Няма коментари: