сряда, 7 юли 2010 г.

Lucinda Slim разтърси Варна... и не само

Този извънреден пост идва в средата на седмицата, когато емоциите около съботния фънки сет на лондончанката във варненския Cubo beach bar все още не са отшумели напълно. По принцип постовете за подобни събития са рядкост тук, но няма как да не обърна внимание точно на това гостуване. Lucinda Slim е едно, хм, меко казано красиво момиче и асоциациите между този образ и кейс, пълен с горещи 7-инчови фънкарии, не са особено съвместими. Тук обаче случаят е друг. Тълпата на варненския плаж, по-голямата част от която нямаше и представа коя е мацката зад пулта, беше разтресена още от първото парче. Напрежението през цялата вечер беше високо, като Lucinda през повечето време разчиташе на добрите стари фънк класики (което според мен за непозната публика, особено българска, още по-особено в събота вечер, е правилният избор). Аз лично се чувствах прекрасно под звуците на фънка и се замислих откога не бях присъствал на подобно парти – без обичайните разходки из най-различните разновидности на стиловете, които обичайно слушаме в сетовете на диджеите. Това беше откровено фънк парти, при това чантата със 7-инчовите винили завърши класическия му вид. С две думи – забавлявахме се много и слушахме хубава музика, пускана от красиво момиче. Мисля, че повече няма какво да се желае.

Lucinda Slim в действие

Ивентът беше организиран от лейбъла Love & Happiness Music и Beefeater, които представиха новия си продукт Beefeater Summer Edition GIn - невероятна напитка, на която всеки присъстващ имаше възможността да се наслади. Елексирът съдържа 12 растения и има нов вкус на китайска роза, касис и бъз - горещо ви препоръчвам следващия път, докато слушате любимата си музика, да я комбинирате именно с това питие. И Lucinda Slim, и Beefeater идват от Лондон, имат еднакъв дух, настроение и стил, и точно поради това именно тя е избрана да бъде лице на първото морско представяне на Beefeater Summer Edition Gin. Селектор Stiliyan се погрижи за покачването на градусите, преди зад пулта да застане Lucinda Slim (вечерта завърши с един час back to back диалог между двамата). Тук ми се иска да спомена името и на човека, по чиято идея се случи гостуването на тази звезда в нашия град: Nzymo. Наистина аз не се сещам за друг фънк диджей, освен Frank The Tank (и мен, разбира се, хехе), който е правил във Варна сет изцяло на 7-инчови винилови плочи. Още една сродна душа ни посети, което ми дава нова надежда за развитието на фънк сцената (и културата) у нас. Между другото в неделя Lucinda Slim разкърши и малкия оазис на Южното Черноморие Лозенец.

Фънки хора: Lucinda, Selector Stiliyan, Ирина (Beefeater), Soulmate (фен на Beefeater)

Иначе личните ми впечатления от Lucinda мога да обобщя в две думи: прекрасен човек. Имах възможността да общувам с нея около 30 минути (интервюто, което взех на летището минути преди да излети за Лондон, ще чуете на 17 юли в 45 оборота в минута) и за пореден път се убедих, че колкото успехите на един човек са по-големи, толкова той е по-земен и усмихнат. Пожелавам си позитивната енергия на това момиче, а на вас – да проверите дали не сте изпуснали някой от все по-бързо нарастващите проекти с нейно участие, между които с Keb Darge, със Zap Mama, с The Lone Stars, с The Haggis Horns и с Sharon Jones & The Dap-Kings.

Е, имам си оправдание за доволната физиономия

Накрая нека да се изкефим заедно на видеото към All This Time - пилотен сингъл от предстоящия албум на Lucinda Slim & The Lone Stars:

Lucinda Slim & The Lone Stars // All This Time from krewcial on Vimeo.



Peace & Funk

2 коментара:

nzymo каза...

Хубави и точни думи Добчо.

Dobo Marzov каза...

Благодаря ти, брат...